Alle vrouwen gaan volgens Johan Derksen eens zeuren

11 jul Alle vrouwen gaan volgens Johan Derksen eens zeuren

In VoetbalInside blijft werkelijk niets verborgen voor de kijkers. Bochum-trainer/coach Gert-Jan Verbeek vervangt René van der Gijp in het panel nu
het met diens moeder niet zo goed gaat. Kampt ‘Reneetje’ dit jaar met de ene na de andere tegenslag, het leven lacht de eens zo stugge- en solitair ingestelde voetbaltrainer juist toe als nooit tevoren. Er is zowaar een vaste vriendin in zijn leven gekomen die hem helemaal begrijpt en daarnaast over alles en nog wat een mening heeft. Johan Derksen is er natuurlijk de aangewezen persoon voor om het prille liefdesgeluk wat te temperen. ‘Kijk maar uit, Gert-Jan, want het begint bij vrouwen met het ongevraagd geven van een mening en voordat je het weet bemoeit ze zich met van alles en nog wat’, klonk het maandag 4 juli olijk onder die grijze snor.
Bezig aan zijn derde huwelijk kan je Derksen en bepaalde levenservaring niet ontzeggen en Gert-Jan Verbeek deed het enig juiste: de ‘wijze raad’ voor kennisgeving aannemen. Blijft overeind de vraag of er een natuurlijk verband is tussen ‘vrouwen en zeuren’. Verbeek is nu misschien wat meer geneigd om deze stelling te onderstrepen als hij deze ochtend tenminste kennis heeft genomen van het bericht in de krant over ‘de zeurende tennisvedette Venus Williams’. Het zit de zwaar overbetaalde diva namelijk dwars dat de ‘mannelijke toppers vaak onder het dak van het centre court van Wimbledon mogen spelen terwijl de elite bij de vrouwen vaker in de buitenlucht en op de kleinere banen wordt weggestopt’. Om er nog aan toe te voegen: ‘Ik wil overal spelen, maar dan moet het wel eerlijk verdeeld zijn’. De wijsheid is bij de oudste van de Williams-sisters kennelijk niet met de jaren gekomen. Zou ze werkelijk niet begrijpen dat het volkomen logisch is dat bij zo’n groot commercieel sportevenement de publiekstrekkers, mede gezien de bezoekerscapaciteit, de beste banen toegewezen krijgen. En de echte publiekstrekkers zijn –spijtig voor Williams- Roger Federer, Andy Murray en de iets mindere herengoden Tsonga en Wawrinka.
Bij gebrek aan tegenstand sinds het wegvallen van Jennifer Capriati, Mary Pierce en de twee Belgische dames is de tennissport bij de vrouwen gedevalueerd tot de Williamssistersshow. Zusje Serena lijkt de komende dagen gemakkelijk door te denderen naar haar 22e grandslamtitel. Het is haar van harte gegund, maar het publiek is niet gebaat bij al die eenzijdige partijtjes, waarvan de uitslag doorgaans al bij voorbaat vast staat. Ze komen voor strijd en die zien ze vooral op het centre court als Federer in actie komt.
Het is al hemeltergend dat de beloning voor de vrouwen bijna even hoog is als bij de heren, terwijl daar beduidend minder inspanning voor geleverd hoeft te worden. Venus Williams moet dus niet zeuren, ze mag al blij zijn dat de grote toernooien nog steeds toegankelijk zijn voor vrouwen. Er is immers heel wat voor te zeggen om daar gewoon mee te stoppen.
#sportboekingen #Johan Derksen
Bron foto en tekst: Gazetroosendaal.nl