Annamarie Thomas

annamarie thomas Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Annamarie Thomas geeft op een enthousiaste en energieke manier presentaties aan zowel het bedrijfsleven als de jeugd. In haar presentaties vertelt zij over presteren, waar ze de connectie legt tussen de sportwereld en het bedrijfsleven.

  Informatie

  Tel: 085– 7600 524

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Annamarie Thomas is geboren in 1971 in Emmeloord. In 1992 begon ze haar schaatscarrière door toe te treden tot de kernploeg. Vanaf het moment dat ze toetrad tot de kernploeg wisten haar trainers dat ze met Annamarie goud in handen hadden. Haar trainers hadden gelijk, in het schaatsen heeft ze enorme prestaties geleverd en reeg ze de prijzen aaneen. Zo werd ze meerdere malen wereldkampioene op de 1000 en de 1500 meter. En 3-voudig Nederlands kampioene allround. Haar mooiste triomf behaalde Annamarie op de WK afstanden in Hamar. Zowel op de 1.000m als op de 1.500 meter wist ze de snelste tijden op de klok te zetten. Na de uitvinding van de klapschaats kwam Annamarie in een dip terecht. Op de klapschaats had ze moeite met het onder de knie krijgen van de juiste techniek, hierdoor gingen voor haar twee jaar verloren. In de winter van 1998/19999 stond Anna echter weer waar ze thuis hoorde, hoog in de ranglijsten. In dit seizoen reed Annamarie twee wereldrecords, één op de 1.500 meter (1.55,50) en een nieuw record punten op de kleine vierkamp (500, 1.000, 1.500 en 3.000 meter), beiden in Calgary. Door rugblessures kon Annamarie vanaf 2000 haar absolute vorm niet meer behalen. In 2006 wilde ze nog een keer alles uit de kast halen en laten zien wat ze in huis had. Ze had haar vizier gericht op de Olympische spelen van 2006. Ze kwam helaas tekort om mee te gaan na de spelen waardoor ze een punt achter haar mooie carrière zette.

    

   Naast het wedstrijdschaatsen heeft zij meegedaan aan het Tv-programma ‘Sterren Dansen Op Het Ijs’ en Red Bull crashed ice in Valkenburg. Op dit moment organiseert ze elk jaar het evenement Woman on Ice en is ze ambassadrice van de Stichting Bechterew in Beweging en voor Plan Nederland.