Anouk Hoogendijk

Contact

  Over de spreker

   

  Anouk Hoogendijk is een voorbeeld voor veel jonge vrouwen. Ze zet zich altijd 100% in, spreekt gemakkelijk in het openbaar en is een echte doorzetter. Anouk geeft met veel enthousiasme voetbalclinics en vertelt in interviewvorm over persoonlijke ontwikkeling en ambitie.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Anouk Hoogendijk (Woerden, 6 mei 1985) is een Nederlandse voetbalster die vanaf seizoen 2014/15 weer speelt voor de dames van Ajax. Daarnaast is Hoogendijk ook international.

    

   Hoogendijks eerste bekendheid kwam in 1997 toen ze als 12-jarig meisje meedeed aan het tv-programma Geef Nooit Op. Hierin was haar wens om mee te trainen met FC Utrecht. Via Saestum kwam ze uiteindelijk in 2007 in het vrouwenteam van FC Utrecht dat toen ging spelen in de nieuw opgerichte Eredivisie Vrouwen. Vanaf het begin was Hoogendijk een vaste waarde in het elftal. Eerst op het middenveld, later in de verdediging.

    

   Per 1 maart 2011 verliet Hoogendijk Utrecht. Ze tekende een contract bij Bristol Academy WFC en ging spelen in de nieuw opgerichte FA Women’s Super League. Ze speelde een jaar bij de club en kwam daarin tot veertien wedstrijden. Hierna keerde ze weer terug naar FC Utrecht.

    

   Vanaf mei 2012 was Hoogendijk actief bij Ajax. Op 13 januari 2014 werd bekend dat zij per direct zou overstappen naar Arsenal. Een half jaar later, op 2 juli 2014 werd bekend dat Anouk Hoogendijk per direct haar contract bij Arsenal had laten ontbinden en zich opnieuw bij Ajax aansloot.

    

   In 2004 maakte ze haar debuut voor het Nederlands elftal. In de zomer van 2009 nam ze met het Nederlands elftal deel aan het EK. Ze speelde alle wedstrijden en bereikte uiteindelijk de halve finale met Nederland.