Barbara Barend

barbara barend sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Barbara heeft door haar werkzaamheden in verscheidene sportprogramma’s en haar voorliefde voor sport, veel sportieve kennis. Ook heeft Barbara veel kennis van het bedrijfsleven en maatschappelijke kwesties. Deze kennis in combinatie met haar scherpte en communicatieve vaardigheden maken haar een prima spreker voor uw evenement.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Barbara Barend (Amsterdam, 30 juni 1974) is freelance journaliste, presentatrice van sportprogramma’s en dochter van Frits Barend. In haar jeugdjaren was Barbara een verdienstelijk voetbalspeelster en schopte ze het tot de Nederlandse vrouwenjeugdteams. Ze moest echter stoppen met voetballen door een knieblessure. Ze studeerde bedrijfskunde in Amerika aan de University of Texas San Antonio. In Amerika deed ze haar eerste journalistieke ervaring op voor het mannenblad Webber.

    

   Eenmaal terug in Nederland begon ze met het schrijven van columns voor het Parool, Radio Noord-Holland en De Groene Amsterdammer. Vanaf 1999 ging Barbara aan de slag als presentatrice en werkte ze achtereenvolgens voor de zenders AT5, de Tros, BNN en RTL waar ze het programma Voetbal Insite en later de rubriek voetbalvrouwen in Voetbal International presenteerde.

    

   In 2009 bracht Barbara, samen met haar vader Frits, het blad Helden uit. Helden is een sportblad wat zich richt op mannen in de leeftijd van 25-50 jaar. Ook presenteert ze samen met haar vader het programma Barend&Barend, een actualiteitenprogramma dat zich richt op sport en met name voetbal. Inmiddels is ze ook verslaggever bij Eredivisie Live.