Bas van der Goor

Bas van der Goor Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Bas van der Goor richt zijn presentaties in over het bedrijven van topsport als diabeet of over zijn topsportcarrière. De presentatie van Bas is een mix van interactie, passie, daadkracht, reflectie en spectaculair beeldmateriaal.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Bas van de Goor heeft als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport. Oud Olympisch volleybalkampioen Bas weet uit ervaring dat je heel goed (top)sport kunt bedrijven met diabetes. Zijn ervaringen wil hij graag delen met  de 1 miljoen mensen in Nederland die diabetes hebben. Bas wil mensen met diabetes informeren over de positieve effecten van sport op deze ziekte.

    

   Sport, mits goed begeleid, helpt kinderen en volwassenen met diabetes beter leren omgaan met de wisselingen in het bloedglucose gehalte en de veranderingen hierin door lichamelijke inspanning. Dat laatste verkleint de kans op complicaties op latere leeftijd.

    

   Met sportclinics en sportkampen voor o.a. kinderen, mediaoptreden, spreekbeurten op tal van bijeenkomsten, een website, folders, deelname aan sportevenementen en andere manieren van voorlichting wil de Bas van de Goor de mensen bereiken. Ook voor mensen zonder diabetes is Bas een zeer interessante spreker of begeleider van uw clinic.

    

   Bas van de Goor komt graag vertellen over zijn ervaringen. Na een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 behaalde Bas met het Nederlands volleybalteam goud op de Spelen van Atlanta in 1996. In een zinderende finale was Nederland de meerdere van Italië. Een prestatie die door het Nederlandse publiek is uitgeroepen tot sportmoment van de twintigste eeuw. Ook won Bas nog verscheidene nationale en internationale prijzen met de clubteams waarvoor hij speelde.