CEO voetbalbond België is duidelijk: “Louis van Gaal is financieel onhaalbaar”

Louis van Gaal sportboekingen

14 jul CEO voetbalbond België is duidelijk: “Louis van Gaal is financieel onhaalbaar”

De afkoopsom van één miljoen euro die de voetbalbond zou moeten lichten om het contract van Marc Wilmots op te zeggen “is een probleem”. Dat zei Gérard Linard, afscheidnemend CEO van de voetbalbond, vandaag tijdens een rondleiding op de werf van het nieuwe Belgian Football Center in Tubeke. Ook klonk het dat “een topcoach zoals Van Gaal financieel onhaalbaar is, tenzij hij water bij de wijn doet.”

Het gaat om een bedrag van minstens één miljoen euro. Dat cijfer kan nog oplopen”, verduidelijkt Linard, die naar alle waarschijnlijkheid (onder meer) het ontslag van Wilmots nog afhandelt en dan op 1 november wordt opgevolgd door Koen De Brabander, de geruchten rond de afkoopsom van de bondscoach. “Sinds het EK hebben we Marc niet meer gehoord. Iedereen neemt de tijd om na te denken, want in dit dossier heeft het absoluut geen zin om overhaast te werk te gaan.

 

Linard predikt realisme
Wat betreft de zoektocht naar een nieuwe bondscoach riep Linard ook op om ‘realistisch te blijven’. “Een topcoach van wereldniveau – zoals bijvoorbeeld Louis van Gaal – is voor ons in principe onhaalbaar, ik denk dat we daar duidelijk over moeten zijn”, aldus de CEO. “We zeggen het niet graag, maar eigenlijk zijn de Rode Duivels in theorie te groot geworden voor een klein land als het onze. We moeten realistisch zijn. Tenzij de nieuwe bondscoach natuurlijk op financieel vlak water bij de wijn wil doen.”

 

Verplicht in Tubeke
Voorts zal de nieuwe bondscoach akkoord moeten gaan met een aantal eisen. Zo wil Linard contractueel laten vastleggen dat de opvolger van Marc Wilmots altijd in het Belgian Football Center in Tubeke verblijft. “Het zou te gek zijn zo’n grote investeringen te doen, om de infrastructuur hier dan niet eens te gebruiken”, aldus de CEO. “Het lijkt me logisch dat we de nieuwe bondscoach zullen verplichten deze installaties te gebruiken, en niet meer in het Crowne Plaza in Diegem te verblijven. Ook als Marc Wilmots zou aanblijven, zal hij hier moeten komen met de Duivels.”

We zeggen het niet graag, maar eigenlijk zijn de Rode Duivels in theorie te groot geworden voor een klein land als het onze. We moeten realistisch zijn.
Afscheidnemend CEO Gérard Linard

 

bron foto + tekst: hln.be