Co Adriaanse

Co Adriaanse Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Co staat bekend om zijn eigenzinnige aanpak en zijn gedurfde strategieën. Dit ziet u terug in zijn gepassioneerde presentaties over teambuilding, leiderschap, en coaching. Door zijn staat van dienst twijfelt niemand nog aan de kwaliteiten van Co Adriaanse.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Na zelf een korte voetbal carrière achter de rug te hebben bij onder andere FC utrecht, begon Co Adriaanse als coach bij de Zilvermeeuwen. Vanuit de Zilvermeeuwen heeft hij als trainer wisselende resultaten behaald bij PEC Zwolle en ADO Den Haag, waarna hij aan de slag ging bij Ajax.

    

   In de periode van 1992 tot 1997 was Co directeur van de Ajax jeugdopleiding, hiermee had hij een groot aandeel in de Champions League successen van ’95 en ’96. Na zijn eerste periode bij Ajax ging Co naar Willem II, waar hij grote successen behaalde. Met Willem II werd hij tweede in de competitie en haalde hij Champions League voetbal. Door deze goede prestatie verdiende hij een contract als hoofdtrainer bij Ajax in 2000. In 2001 moest hij het veld ruimen na onenigheid binnen de club. In 2002 tekende zich weer een succesperiode aan voor Co Adriaanse. Hij werd gecontracteerd door AZ waarmee hij attractief en aanvallend voetbal speelde. Dit resulteerde in 2005 in een derde plaats in de competitie en de halve finale van de UEFA Cup.

    

   Door zijn goede prestaties verdiende Adriaanse in 2005 een baan als hoofdcoach bij de Portugese Club FC Porto. Met FC Porto werd Adriaanse in zijn eerste jaar als coach direct kampioen en won hij de beker. Dit leverde hem de prijs Portugees coach van het jaar op. Echter door een geschil met het bestuur stapte hij op. Hierna kwam Co Adriaanse in Oekraïne, Qatar en in Zwitserland terecht, waar hij met Redbull Salzburg kampioen werd. Na een periode als hoofdcoach bij FC Twente is Co nu analyticus bij studio voetbal en technisch adviseur bij FC Utrecht.