Danny Blind

Danny Blind Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Danny Blind is een voormalig Nederlands profvoetballer van Sparta, Ajax en het Nederlands elftal. Hij had diverse functies bij AFC Ajax, waar hij zowel voetballer, trainer als directielid was.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Blind debuteerde in de Eredivisie in 1979 met Sparta Rotterdam. Blind werd bij Sparta vaak als opkomende rechtsback opgesteld. Met Sparta speelde Blind in het seizoen 1983/84 en 1985/86 Europees voetbal. In totaal stond Blind zeven seizoenen onder contract bij Sparta en kwam hij tot een totaal van 188 officiële wedstrijden waarin hij 18 maal trefzeker was.

    

   In juli 1986 kwam Blind naar Ajax, aangetrokken door technisch directeur Johan Cruijff. Vanaf 1992 speelde hij als centrale verdediger. In Amsterdam bouwde hij een erelijst op die uniek is in het internationale voetbal. Blind won alles wat er op clubniveau te winnen viel. Blind won met Ajax onder meer vijf landstitels, vier nationale bekers, de Champions League, de Europa Cup II, de UEFA-beker en de Wereldbeker. Op 16 mei 1999 nam Blind afscheid als speler van Ajax.

    

   Blind speelde 537 wedstrijden in de eredivisie en bracht 45 treffers op zijn naam. Hij speelde voor Sparta 10 Europa Cup wedstrijden en voor Ajax 79 (inclusief 4 Europese Supercupwedstrijden en 1 wedstrijd om de Wereldbeker), wat een record is.

    

   Zijn trainerscarrière begon hij bij Ajax. In het seizoen 2007-2008 was Blind technisch directeur van Sparta. Met ingang van 15 mei 2008 ging hij wederom bij Ajax aan het werk, ditmaal als technisch manager. Onder Marco van Basten was hij verantwoordelijk voor het aansturen van de scouting, jeugdopleiding en het aan- en verkoopbeleid. In juli 2009 legde hij deze functie neer om assistent-trainer te worden onder Martin Jol. Ook na het vertrek van Jol eind 2010 bleef Blind assistent-trainer van het eerste van Ajax, ditmaal als assistent van zijn voormalige ploeggenoot Frank de Boer. Aan het begin van het seizoen 2011-2012 koos De Boer Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman als nieuwe assistenten en werd Blind benoemd tot technisch manager. Na de fluwelen revolutie bij Ajax, werd blind in 2012 assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands Elftal. Danny Blind zal na het EK in 2016 Guus Hiddink opvolgen als bondscoach van Oranje.

    

   Blind is bij de fanatieke aanhang van Ajax altijd erg populair geweest als speler en als trainer, ook in het mindere jaar van 2005/2006 toen hij trainer was, kreeg hij altijd steun van de aanhang, omdat volgens hen de schuld niet bij Blind lag.