Davis Cupselectie Oranje voor duel met Rusland bekend

Jan Siemerink Sportboekingen

14 jul Davis Cupselectie Oranje voor duel met Rusland bekend

Jan Siemerink heeft zijn voorlopige selectie voor de Davis Cupontmoeting met Rusland bekendgemaakt. Robin Haase, Thiemo de Bakker, Jean-Julien Rojer, Matwé Middelkoop en Tim van Rijthoven zijn de genomineerde spelers.

Uiteindelijk mogen er vier spelers behoren tot de definitieve selectie, die van 15-17 juli in Moskou gaat strijden voor een plek in de play-offs om plaatsing voor de wereldgroep.

De wedstrijden zullen in de buitenlucht van de Russische hoofdstad worden afgewerkt op hardcourt, waar beide landen elkaar ontmoeten in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone 1.

Siemerink kan geen beroep doen op Igor Sijsling. De 28-jarige Amsterdammer heeft aan de teamcaptain te kennen gegeven zich voorlopig te willen focussen op zijn eigen carrière.

De Russische collega van Siemerink, Shamil Tarpischev, heeft een kwartet spelers opgeroepen voor het treffen met Nederland. Geen van allen maakt deel uit van de mondiale top100.

Naast Konstantin Kravchuk (ATP-101) behoren ook Teymuraz Gabashvili (ATP-103), Andrey Rublev (ATP-203) en Aslan Karatsev (ATP-250) tot de Russische selectie.

Opmerkelijk genoeg doen de vier hoogst geklasseerde spelers niet mee bij de thuisploeg. Dit zijn Andrey Kuznetsov (ATP-42), Mikhail Youzhny (ATP-70), Evgeny Donskoy (ATP-78) en Karen Khachanov (ATP-100).

 

Bron tekst + foto: tennis.nl