Dex Elmont

Dex Elmont Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Dex Elmont, geboren op 10 januari 1984 in Nederland, werd op zijn vierde samen met zijn broer Guillaume door hun moeder op judo gezet. De vader van Dex, Ricaldo was een topjudoka in Suriname en deed mee aan de Olympische Spelen van 1976 (Montreal). Dex begon zijn judolessen in Amsterdam bij Sportschool Hennie Pleizier.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   In de jeugd heeft Dex aan veel wedstrijden meegedaan. De ouders van Dex reisden stad en land af om er altijd bij te zijn. Op zijn 15de  werd Dex derde bij de EJOF.  Dat jaar werd besloten om naar Kenamju in Haarlem te gaan. Dex heeft de VWO afgerond en is nu student Geneeskunde aan de VU in Amsterdam.

    

   In 2009 werd Dex 2de op het Europees kampioenschap in Tiblisi. Deze lijn heeft Dex door weten te zetten in 2010, door op het Wereldkampioenschap in Tokio Japan weer de finale te halen. Helaas was de japanner Akimoto net iets sterker. Door deze goede prestaties kon Dex gaan toewerken richting de Olympische spelen in London 2012. Op de Olympische Spelen van 2012 greep hij naast de bronzen medaille. Na in de halve finale te hebben verloren van wereldkampioen Riki Nakaya, bleek in de strijd om het brons Nyam-Ochir Sainjargal te sterk.

    

   Op het WK in Brazilië, een jaar later, behaalde Dex wel een bronzen medaille en op het EK in Montpellier wist hij zijn stijgende lijn door te trekken en goud te pakken.