Dick Boschman

Dick Boschman Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Nederlands beste schutter Dick Boschman kan voor u een lezing verzorgen.  Schieten is een momentopname, lichaam en geest moeten helemaal in evenwicht zijn. De lezing van Dick Boschman gaat over concentratie en mentale focus. Hoe bereid je je hier op voor? Hoe train je jezelf in mentaal opzicht om tot de perfecte score te komen? Dick zal een verwijzing maken naar het bedrijfsleven. Alle schakels van de ketting moeten in evenwicht zijn om recht op je doel af te gaan.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Op 14-jarige leeftijd is Dick begonnen met zijn schietsportcarrière door in de voetsporen te treden van zijn vader. Zijn vader begeleidde hem naar het niveau van het nationale team waar Dick een jaar na zijn begin al voor werd uitgenodigd. Als junior heeft Dick menig nationaal record en titels weten te veroveren.

    

   Toch bleef het internationale succes uit. Pas toen hij bij de senioren uitkwam begon de vele trainingsarbeid vruchten af te werpen. Toch duurde het 10 jaar voordat Dick zijn eerste grote internationale succes kon vieren. In 2000 nam hij deel aan de Olympische Spelen in Sydney en herhaalde dit in Athene 2004.

    

   Voordat Dick in 2002 lid werd van de Defensie Topsport Selectie is hij nog eigen ondernemer geweest. De Koninklijke Landmacht bood hem een werkplek aan als schietinstructeur. In ditzelfde jaar haalde hij het ultieme resultaat. De maximale score van 600 punten. Er zijn maar weinig in de wereld die dit hebben behaald. Ondertussen ontplooide hij zich als instructeur, trainer/coach op meerdere vakgebieden en bekwaamd zich inmiddels verder door een HBO opleiding sportmanagement te volgen. De Spelen van 2008 miste Dick op een haar na. In 2010 stopte Dick bij de topsport selectie van defensie.

    

   Palmares

    

   • Deelname Olympische Spelen Sydney en Athene
   • 2 x NK luchtgeweer
   • 2e EK luchtgeweer 2004
   • 3e NK Zomerbiatlon 2005
   • Nederlands record luchtgeweer
   • 1e B toernooi Luxemburg 2005