Dirk Scheringa

dirk scheringa sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  In een duopresentatie gaat Scheringa interactief met de aanwezigen in op de periode DSB bank. Daarnaast praat hij over bedrijven opbouwen en runnen, sportsponsoring, kunst en het opzetten van een museum , voetbal en het bestieren van een club en schaatsen alsmede verantwoordelijk zijn voor een winnende ploeg.

   

  Na afloop zult u ongetwijfeld nog steeds een mening hebben over wat er wel en wat er niet mis ging bij de DSB Bank onder leiding van Dirk Scheringa. Maar één ding is zeker het geeft u ongetwijfeld een duidelijker beeld van wat er allemaal aan het faillissement vooraf ging.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Dirk Scheringa (1950) werkte bij de Rijkspolitie. Daarnaast verleende hij financiële adviezen. In 1975 besloot hij met zijn vrouw Baukje in laatstgenoemde verder te gaan en samen richtten ze het Buro Frisia op. Het bedrijf groeide uit tot de landelijk opererende DSB Groep. In 2005 kreeg de DSB Groep officiële bankrechten en vanaf dat moment ging de organisatie verder onder de naam DSB Bank. Dirk was grootaandeelhouder en bestuursvoorzitter. In oktober 2009 werd het faillissement uitgeroepen.

    

   Dirk Scheringa was ook voorzitter van de voetbalclub AZ. Hij heeft veel vermogen in de club gestoken waar topspelers en toptrainers mee werden aangetrokken. Door het aantrekken van betere spelers en trainers maakte de club AZ een stormachtige ontwikkeling door en kende de club grote successen. AZ won onder het bewind van Scheringa één keer de landstitel en kwam in de UEFA Cup in het seizoen 2004/2005 tot de halve finale. Ook kwam er een nieuw stadion omdat het oude stadion ‘de Hout’ te klein en te oud was geworden. Na de val van Dirk Scheringa kwam AZ in financiële nood en onder curatelen te staan. Echter heeft Dirk Scheringa van AZ een subtopper weten te maken, waardoor AZ deze tegenslag kon verwerken.