Dorian van Rijsselberghe

dorian van rijsselberghe sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Dorian van Rijsselberghe is een Nederlands windsurfer en kan worden beschouwd als een van de beste windsurfers ter wereld. Op de Olympische Spelen van 2012 in Londen won hij met een straatlengte voorsprong op de nummer 2 de gouden medaille. Met Stefan van den Berg, ook een Nederlands windsurfer, heeft hij nu het eerste en laatste Olympisch goud in de RS:X-klasse.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Dorian, geboren in Den Burg, is een Nederlandse windsurfer. Zijn eerste Nederlandse titel won hij als dertienjarige. Tien jaar later in 2011 werd hij in Perth wereldkampioen in de RS:X-klasse. Door dit resultaat kwam een deelname aan de Olympische Spelen in Londen van 2012 op de kaart te staan.

    

   Op 12 juli 2012 maakte chef de mission Maurits Hendriks bekend dat Van Rijsselberghe de vlag zou dragen tijdens de openingsceremonie van de olympische Spelen.

   De eerste Olympische Spelen waar Van Rijsselberghe aan meedeed werd meteen een succes. Op zondag 5 augustus 2012 behaalde hij, voor de kust van het Engelse Weymouth, olympisch goud in de RS:X-klasse. Met 22 punten in het klassement en met nog één reguliererace en de medaillerace te gaan, was Van Rijsselberghe niet meer in te halen door de concurrentie. Hij stond voor de negende race vijftien punten voor op de Brit Nick Dempsey en wist die voorsprong te vergroten met vier punten, zodat hij alleen nog maar hoefde te starten in de laatste race om goud te winnen. Ook de medaillerace schreef hij op zijn naam.

   Van Rijsselberghe heeft nu samen met een andere Nederlandse windsurfer Stephan van den Berg ( Los Angeles 1984) het eerste en laatste Olympische goud in deze RS:X-klasse. Aanvankelijk zou windsurfen op de Olympische spelen worden vervangen door kitesurfen. Dit besluit is echter terug gedraaid waardoor Dorian zijn titel in 2016 kan verdedigen.