Droom komt uit’, Jeffrey Wammes met Yuri van Gelder naar Olympische Spelen in Rio

Jeffrey Wammes Sportboekingen

18 jul Droom komt uit’, Jeffrey Wammes met Yuri van Gelder naar Olympische Spelen in Rio

DEN BOSCH – Jeffrey Wammes is opgenomen in de Nederlandse turnselectie voor de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Dat maakte de KNGU zondagmiddag bekend. Wammes en Van Gelder zijn teamgenoten bij Flik-Flak in Den Bosch.

Van Gelder wist enkele weken geleden al dat hij zeker was van een ticket, mits hij vormbehoud zou tonen. Dit deed de Waalwijkse ringenspecalist zaterdag in Heerenveen. Voor Wammes was het tot zondagmiddag afwachten of hij een ticket zou krijgen. Het wordt voor Van Gelder en Wammes hun eerste olympische deelname.

‘Kriebels in buik’
“Een droom komt uit!”, reageert Wammes uit Instagram. “Iedereen die me aanmoedigde, dankjewel!” Ook Van Gelder is blij. “Eindelijk een toernooi op het allerhoogste platform. Kriebels in de buik.”

Toch is Van Gelder niet helemaal tevreden over de nieuwe oefening die hij zaterdag liet zien in Heerenveen. “Deze is een stuk zwaarder dan mijn oude oefening. De moeilijkheidsgraad ligt een stuk hoger. Het ging niet slecht, maar moet in Rio wel veel beter”, laat hij weten op zijn site. “We moeten de komende twee weken beslissen wat we gaan doen. ”

‘Resultaat van jarenlange en intensieve opbouw’
Naast Wammes en Van Gelder  bestaat het olympische mannenturnteam uit Epke Zonderland, Bart Deurloo en Frank Rijken. Oranje veroverde een teamticket tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in april. Het oranjevrouwenteam in Rio bestaat uit Céline van Gerner, Eythora Thorsdottir en Lieke Wevers aangewezen. Tischa Volleman uit Eindhoven gaat mee als reserve.

“Ik ben er trots op dat Nederland in het turnen zowel bij de vrouwen als bij de mannen met een volledig team is vertegenwoordigd op de Olympische Spelen”, vertelt technisch diecteur Hans Gootjes van de KNGU. “Dit is het resultaat van jarenlange en intensieve opbouw van veel meer betrokkenen dan alleen de nu geselecteerde sporters en begeleiding. Ook de niet geselecteerde gymnasten, coaches en alle andere betrokkenen hebben dezelfde energie gestoken in het bereiken van dit unieke reultaat. Wat mij betreft is dit de ultieme ‘One-team–one-goal’-uitkomst.”

Bron tekst + foto: Omroepbrabant.nl