Edward van Cuilenborg

Edward van Cuilenborg Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Edward van Cuilenborg is een zeer gepassioneerde sportpresentator, -commentator en -auteur. Edward onderscheidt zich door zijn zeer gedegen voorbereiding, zijn prettige samenwerking, zijn pure passie voor sport en mensen en zijn verrassende gevoel voor humor. Hij neemt graag uitdagingen aan, vooral sportieve. Edward wordt geroemd om zijn interview vaardigheden, zijn brede scala van capaciteiten, zijn gevoel voor timing en zijn stemgeluid.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Edward van Cuilenborg werkte dertien jaar lang bij Studio Sport in vrijwel alle mogelijke functies. Bij SBS is hij vanaf 2002 dé anchorman van de sport.

    

   Nadat hij in 2002 de finale van het WK voetbal had gepresenteerd werd hij door SBS gevraagd daar alle sportprogramma’s te presenteren. Met de play-off wedstrijd Nederland – Schotland (5.5 miljoen kijkers in 2003) en de dartsfinale tussen Raymond van Barneveld en Jelle Klaassen (5 miljoen kijkers in 2006) presenteerde Edward de twee van de best bekeken sportprogramma’s in de geschiedenis van SBS. Naast de presentatie van wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal en het darts deed Van Cuilenborg ook drie jaar de Formule 1. In 2009 werd Edward van Cuilenborg gevraagd door Kees Jansma om bij Sport1 Highlights te komen presenteren. Na zeven jaar bij SBS te hebben gewerkt, maakte hij de overstap naar Sport1.

    

   In 2007 is van zijn hand het Boek Achter de Baseline verschenen. Samen met zijn vrouw Esther Scholten (die freelance journalist is voor onder meer Tennis Magazine) werkte hij jaren aan dit 352 pagina’s dikke boek over de beste spelers en speelsters uit de Nederlandse geschiedenis. Het boek kreeg zeer lovende kritieken en wordt algemeen beschouwd als het beste boek over tennis dat in Nederland is uitgegeven.

    

   Van Cuilenborg heeft, buiten zijn tv-werk om, vele sportgala’s en wedstrijden van het Nederlands elftal begeleid voor bedrijven en voetbalquizzen gepresenteerd. Ook heeft hij meerdere grote reclames en video’s en DVD’s commercieel ingesproken. Verder zet hij zich als ambassadeur in voor verschillende goede doelen (Kika, sportweek, ambassadeur van de sport voor de Verenigde Naties).