Ellen Hoog

Ellen Hoog Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Ellen Hoog is een van de bekendste hockeysters van Nederland. Ze valt op door haar mooie verschijning en niet te min door haar goede spel. Ze is Wereld-, Olympsch, en Europeeskampioen geworden, heeft de Champions trophy gewonnen en is Talent of the year geworden. Ze heeft al meer dan 110 interlands gespeeld en denkt nog niet aan stoppen.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Ellen Hoog (Bloemendaal, 26 maart 1986) is een Nederlandse hockeyster voor dames I van Amsterdam. Hoogs hockeycarrière begon op zevenjarige leeftijd bij SCHC. Na het doorlopen van de mini’s en jeugdteams in Bilthoven werd ze op haar zestiende jaar geselecteerd voor dames I van SCHC. Op haar dertiende werd ze geselecteerd voor het Nederlands B, waar ze twee jaar voor speelde. Vervolgens werd ze vervroegd naar Nederlands A doorgeschoven. Op 15 juli 2003 werd Hoog geselecteerd door Robbert Paul Aalbregt voor Jong Oranje. Het toen zeventienjarige talent mocht nog één jaar in Meisjes A, maar was op grond van haar geweldige seizoen en EK vervroegd doorgeschoven. Eerder dat jaar (13 mei 2003) werd Hoog door Marc Lammers uitgenodigd voor een trainingsstage van Oranje/Jong Oranje op Kampong in de maand juni.

    

   In februari 2004 maakte Ellen haar debuut voor het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Zuid-Korea in het Vierlandentoernooi in Cordoba. Ellen won dat toernooi met het Nederlands team en scoorde zelf in de finale de 2-0. In 2004 ging ze met Jong Oranje naar het EK in Dublin, waar ze eerste werd. In november werd Hoog weer geselecteerd voor Oranje. Oranje won met Hoog in Rosario, Argentinië de BDO Champions Trophy 2004. In de finale werd Duitsland met 2-0 verslagen door goals van Naomi van As en Kim Lammers. Op 20 augustus werd Ellen Europees kampioen in Dublin en werd ze geselecteerd voor de prijs talent van het jaar, de mondiale prijs voor hockeysters onder de 23 jaar. Op 4 december won Oranje (met o.a. Hoog) de Champions Trophy in Canberra, door in de finale Australië te verslaan na strafballen (5-4). Na een zilveren medaille op het Europees Kampioenschap hockey te Manchester (GBr), behaalde Hoog op 22 augustus 2008 de gouden medaille van de Olympische Zomerspelen van Peking (Chn). In dit toernooi kwam zij tweemaal tot scoren. Ook op de daaropvolgende Olympische Spelen, die van 2012, behaalde Hoog opnieuw goud met haar team.

    

   Naast haar carrière studeerde Ellen Media en Informatie Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Ook is ze ambassadrice van de Hockeyagenda, Holland Fit en BDO. Ellen zet zich ook in voor stichting KiKa.