Epke Zonderland zet zijn loopbaan als turner zeker nog een jaar door na de Olypische spelen

Epke zonderland

21 jul Epke Zonderland zet zijn loopbaan als turner zeker nog een jaar door na de Olypische spelen

Epke Zonderland zet zijn loopbaan na de Olympische Spelen nog zeker een jaar door. Dat zei de Friese olympisch kampioen aan de rekstok vrijdag in Den Bosch, waar hij samen met de andere turners uit de Nederlandse ploeg een trainingsstage afwerkte. “Voor Londen 2012 wist ik het echt niet, nu heb ik al vrij lang in mijn hoofd dat ik niet meteen ga stoppen. Ik wil volgend jaar naar het WK in Montreal”, aldus Zonderland.

“Het scheelt ook dat ik voor Londen bezig was met de vraag of ik nog vier jaar door zou gaan. Zo denk ik nu niet, maar ik weet wel dat ik nog zeker een jaar verder wil.”

Zonderland zegt het nu van jaar tot jaar te bekijken. Als het goed is, rondt hij eind 2017 zijn studie geneeskunde af. Daarna kan hij zich gaan specialiseren. “Als ik mijn master heb, gaat het wellicht prikkelen om verder in opleiding te gaan. In dat geval moet ik een keuze maken: studeren of sporten en de studie even stopzetten.”

Zonderland wordt in zijn voorbereiding nog gehinderd door een gekneusde wijs- en middelvinger aan zijn rechterhand. “Een paar dagen geleden heb ik hem nogmaals bezeerd. Daardoor is mijn hand nog wat opgezwollen. Ik moet momenteel op brug en voltige aangepast trainen. Het is vervelend, maar het belangrijkste is dat ik de rekstok nog gewoon kan doen. Zo lang dat goed gaat, maak ik me geen zorgen.”

Bron tekst + foto: telegraaf.nl