Erben Wennemars: ‘Laat schoolkinderen elke dag een kwartier rennen’

11 jul Erben Wennemars: ‘Laat schoolkinderen elke dag een kwartier rennen’

kinderen-klas-basisschool-ANP-1600_0

Elke dag anderhalve kilometer rennen voor basisschoolkinderen. In Engeland en Schotland is ‘The Daily Mile’ al een succes en die trend is ook overgewaaid naar Nederland. Met Erben Wennemars als aanjager. “Dit is heel goed om even voor een toets te doen.”
The Daily Mile is ontstaan op basisschool St. Ninians in Schotland. Veel leerlingen op die school kampten met overgewicht en hoofddocent Elaine Wyllie wilde daar een eind aan maken. Ze liet de leerlingen elke dag een mile, zo’n anderhalve kilometer, rennen. Het initiatief van Wyllie verspreidde zich als een olievlek over Schotland en Engeland. Een paar dagen geleden kreeg Wyllie nog een award voor haar strijd om de gezondheid van kinderen te verbeteren.

Elke dag een kwartiertje
“Dit is ook zo’n leuk initiatief”, zegt Wennemars. “Ik weet zeker dat veel scholen in Nederland dit gaan oppakken. En het kan op elk moment. Je kunt elke dag wel ergens een kwartiertje pakken. Het geeft ook geen gedoe met omkleden, want de kinderen hoeven geen andere kleding aan.”

Bewegen is niet alleen belangrijk voor de strijd tegen obesitas, het verhoogt ook onder andere het concentratievermogen. Wennemars: “Het is daarom ideaal om het even voor een toets te doen. En het gaat er niet om dat kinderen een topsporter worden, maar gewoon dat ze wat gezonder leven.”

 

 

 

Bron foto + tekst: rtlnieuws.nl