Erica Terpstra

erica terpstra sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Erica is een passievol en krachtig persoon waardoor ze haar publiek goed weet te enthousiasmeren. In haar presentatie ‘Alles is Topsport’ laat ze zien dat de succesfactoren in politiek, sport en het bedrijfsleven hetzelfde zijn. Met anekdotes uit de sportwereld weet ze haar presentaties op een leuke manier vorm te geven.

   

  Het thema van een presentatie van Erica Terpstra is alles is Topsport en Leiderschapstijlen – Oosters en Westers denken in leiderschap.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Erica Terpstra was als Nederlands zwemster gespecialiseerd in de 100m vrijeslag en deed in Rome (1960) en Tokio (1964) mee aan de Spelen. In Tokio haalde ze zilver op de 4x 100m wisselslag en brons op de 4x 100m vrijeslag. Ook was Erika in 1962 Europeeskampioen en won ze meerdere nationale kampioenschappen. Ze studeerde Chinese taal en cultuur (sinologie) in Leiden en heeft reeds jaren veel interesse in het gedachtegoed van Oosterse Culturen.

    

   In 1977 werd Erica Terpstra lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Tussen 1994 en 1998 was ze staatssecretaris in het eerste kabinet-Kok met het pakket Volksgezondheid, Welzijn en Sport onder haar hoede. Als kamerlid kreeg zij bijna 185.000 voorkeurstemmen. Zij was daarmee in haar eentje goed voor vier kamerzetels. Van januari 2004 tot Mei 2010 was Erica Terpstra voorzitter van het NOC/NSF.