Erik Dekker

Erik Dekker Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  In presentaties, interviews en wielerclinics geeft Erik Dekker aan hoe je als topsporter om moet kunnen gaan met tegenslagen om uiteindelijk sterker terug te komen, hoe je grenzen kunt verleggen en succesvol kunt samenwerken terwijl individueel belang bovenaan staat.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Erik Dekker (Hoogeveen, 21 augustus 1970) is een voormalige Nederlandse profwielrenner. Hij was profwielrenner van 1992 tot 2006. Sinds 2007 is Erik Dekker actief als ploegleider bij de Rabobank Wielerploeg, vanaf 2013 is deze Belkin Pro Cycling genaamd.

    

   De doorbraak voor Dekker komt in het jaar 2000. Dat jaar behaalt hij drie etappezeges in de Ronde van Frankrijk, hetgeen als een ongelofelijke prestatie wordt gezien voor iemand die sprinter noch klassementsrijder is. Ook wordt Dekker beloond als meest strijdlustigste renner. Datzelfde jaar behaalt hij ook zijn eerste grote zege in een klassieker; de Clásica San Sebastián. In 2001 wordt de goede lijn voortgezet: Dekker wint de Amstel Gold Race en het eindklassement van de wereldbeker.

    

   Tijdens de Ronde van Frankrijk van 2006 maakt Dekker een ongelukkige val, wat hem een hersenschudding, enkele gebroken tanden en verwondingen aan het gezicht opleverde. Als gevolg van deze val kondigt Dekker op 7 augustus 2006, enkele maanden eerder dan gepland, het einde van zijn actieve loopbaan aan. Hij zegt het niet meer te kunnen opbrengen om nog een keer terug te komen.

    

   Ondanks dat Erik Dekker succesvol rond reed in “het epo tijdperk” en na de bekentenis van Michael Boogerd de pijlen op Erik Dekker kwamen te staan, heeft Erik Dekker nooit een doping bekentenis uitgebracht. Dit zou anders betekent hebben dat hij zou moeten stoppen met zijn functie als ploegleider.