Erik Hulzebosch

Erik Hulzebosch sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Erik Hulzebosch, een bekendheid die alles uit zijn leven haalt wat erin zit. Hij wist ondanks zijn tweede plek op de Elfstedentocht de nodige bekendheid te vergaren om van zijn leven als sporter en de neven-activiteiten te leven, dit maakt hem een zeer interessante spreker.

  Informatie

  Tel: 085– 7600 524

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Erik Hulzebosch (Anerveen, 17 juni 1970) stotterde en behaalde als fietscrosser meer dan 300 overwinningen, maar is vooral bekend als marathonschaatser.

    

   Als straatschoffie was hij er al spoedig achter dat de school voor hem niet zaligmakend was. Sporten lag hem vele malen beter. Bovendien kwam Erik Hulzebosch op veertienjarige leeftijd tot de conclusie dat hij de school ook niet nodig had.

    

   Wie zijn zaken wist te regelen – als krantenjongen werkte hij met vier hulpbezorgers – had immers genoeg mogelijkheden om voldoende geld op zak te hebben.  Zijn doel: De Friese Elfstedentocht. Het lukte Hulzebosch niet om eerste te worden op de elfstedetocht, hij eindigde als tweede. Hulzebosch zei daarover: ‘Wie wil winnen moet hard zijn voor zichzelf. Als je dan ‘tweede’ wordt bij de Friese Elfstedentocht, dan is het wel even slikken.’

    

   De barre tocht leverde Hulzebosch echter wel veel bekendheid op. Door de combinatie van sport en een goed zakelijk inzicht, heeft hij altijd kunnen leven van sport en de neven-activiteiten.

    

   Erik Hulzebosch werd viermaal kampioen op natuurijs, acht keer op skeelers, één keer wereldkampioenen en won tweemaal de alternatieve elfstedentocht. Naast het schaatsen heeft hij een eigen marathonschaatsploeg en vanaf 2005 deelneming in het bedrijf Maple Skate.

    

   In 2007 won hij de finale van het SBS6-programma ‘So You WannaBe A popstar’. De single kwam direct na afloop van de finale op de markt, gevolgd door een nieuwe single ‘Geloof me’ Inmiddels heeft hij een album uitgebracht met de titel ‘Zwart ijs’.