Esther Vergeer

Esther Vergeer Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Esther Vergeer behoeft nauwelijks nog een introductie. Ze is misschien wel Nederlands succesvolste sportster aller tijden en veroverde als succesvol rolstoel tennisster ze zowel nationaal als internationaal de wereld. Het verhaal van Esther Vergeer is bijzonder. Een verhaal waarbij moed, doorzettingsvermogen en enthousiasme de sleutelwoorden zijn.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   In 1981 werd Esther Vergeer als kerngezond meisje geboren. Toen ze zes jaar oud was werd er een bloedvatenafwijking rond haar ruggenmerg ontdekt. Een ingrijpende operatie volgde. De operatie slaagde, maar haar benen functioneerden niet goed meer. Esther kwam in een rolstoel terecht maar liet zich letterlijk niet uit het veld slaan. Haar enorme doorzettingsvermogen heeft Esther gebracht waar ze nu staat.

    

   Esther Vergeer begon haar succesvolle carrière in 1998. Esther won zeven keer goud op de Paralympische Spelen en is 13 jaar opeenvolgend ranglijstaanvoerster geweest tijdens haar tenniscarrière. Ze beëindigde haar succesvolle carrière na een reeks van 470 ongeslagen wedstrijden in het enkelspel van.

    

   Esther is één van de meest succesvolle Nederlandse sporters in de geschiedenis. Op 12 februari 2013 beëindigde ze haar tenniscarrière.