Evert ten Napel

Evert ten Napel Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Evert ten Napel (Klazienaveen 1944) is een Nederlands sportverslaggever. Naar eigen zeggen is hij een “commentator van het volk“ en wars van stereotype uitdrukkingen. Zelf heeft hij een woord als “fopduik” (vertaling van het Duitse “Schwalbe“) aan het idioom toegevoegd.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Na het voltooien van zijn HBS opleiding kwam Evert ten Napel in 1966 in dienst van de bakkerij van zijn vader. Het bleek echter dat Evert allergisch was voor meel. Als gevolg legde Evert zich toe op de journalistiek.

    

   Zijn journalistieke carrière begon hij in 1970 bij de Drents-Groningse Pers. In 1978 versloeg hij de finale van het WK voetbal in Argentinië voor de radio. In 1982 kwam hij in dienst van NOS Studio Sport.

    

   Een van zijn grote wapenfeiten is de verslaggeving voor televisie van de EK-halve finale Nederland-Duitsland in 1988 en in 1996 deed hij de finale van het EK in Engeland. Naast voetbal is Evert commentator bij handbal en is hij jaarlijks 1 januari te horen bij het schansspringen te Garmisch Partenkirchen. Evert was 5 jaar verslaggever voor de NOS radio achter op de motor bij de Tour de France en ook versloeg hij op de motor voor de NOS televisie de laatste drie Elfstedentochten. Evert is regelmatig te horen op de radio bij “NOS Langs de Lijn“ en bij “Studio Sport” geeft hij commentaar bij het Nederlands Voetbal, de UEFA-cup en Champions league wedstrijden.

    

   Evert zijn stem is er een uit duizenden, maar niet alleen is Evert direct te horen aan zijn stem ook zijn manier van becommentariëren springt er meteen uit. Een combinatie van beide hebben ervoor gezorgd dat Evert ten Napel misschien wel Nederlands bekendste sportverslaggever is. Het leverde hem een rol als commentator op in het bekende voetbalspel FIFA.