Financiële meevallers voor PSV: “Dit is bijzonder positief”

12 jul Financiële meevallers voor PSV: “Dit is bijzonder positief”

PSV heeft als landskampioen en Champions League-deelnemer opnieuw een uitstekende stap gerealiseerd in financieel opzicht. Ondertussen komt het geld vanuit allerlei richtingen binnen, zo weet Voetbal International.

PSV verkocht centrumverdediger Jeffrey Bruma voor een miljoenenbedrag aan VfL Wolfsburg en de Europese Commissie heeft goed nieuws overgebracht. Ondertussen rekent de club ook nog op meerdere bonussen gerelateerd aan oud-spelers. Zo wacht men nog steeds op ruim één miljoen euro van het Oekraïense Dinamo Kiev, dat in 2013 Jeremain Lens overnam en hem twee jaar later doorverkocht aan Sunderland. “Maar dat lijkt wel goed te komen”, aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.

Voetbal International meldt dat er meer financiële meevallers in het vat zitten. Zo hoeft Oranje-international Kevin Strootman nog maar een paar duels te spelen voor AS Roma om een bonus te verdienen voor PSV. Hetzelfde geldt voor Oscar Hiljemark bij Palermo, waar Dries Mertens van Napoli een Champions League-bonus heeft weten te verdienen voor zijn voorgaande werkgever.

Gerbrands is vanzelfsprekend in zijn nopjes met deze situatie. “Dat zijn financiële meevallers die we niet begroten. Je weet natuurlijk nooit of een speler als bijvoorbeeld Lens een transfer gaat maken. Dit is bijzonder positief”, aldus de beleidsbepaler van PSV.

Bron foto + tekst: Soccernews.nl