Floris Jan Bovelander

Floris Jan Bovelander Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Bovelander is een oud hockeyer en studeerde medische biologie in Leiden, maar verdient tegenwoordig de kost vooral als organisator van hockeykampen en –clinics voor jeugd en bedrijfsevenementen. In zijn presentaties praat Floris-Jan vol passie over zijn tijd als topsporter en legt daarbij zonder enige moeite de link naar het bedrijfsleven. Natuurlijk kan hij de inhoud van zijn presentatie of lezing in overleg aanpassen aan uw specifieke wensen. 

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Floris-Jan Bovelander, beter bekend als ‘Boem Boem Bovelander’, was tijdens zijn periode in het Nederlands hockeyteam strafcornerspecialist. Hij scoorde tijdens zijn loopbaan 215 keer voor de ploeg tijdens 241 wedstrijden.

    

   Zijn allerlaatste wedstrijd speelde hij tijdens de Olympische finale in Atlanta, waar hij verantwoordelijk was voor twee goals en de mannen met een gouden medaille naar huis gingen. Floris-Jan nam ook deel aan de Spelen van Seoul (1988, brons) en Barcelona (1992, 4e). Hij is inmiddels een begrip binnen en buiten de hockeywereld.

    

   Met het Nederlands team behaalde hij goud op de Europese- en wereldkampioenschappen en zijn eigen club Bloemendaal werd diverse malen landskampioen.

    

   Na zijn hockeycarrière rondde Bovelander zijn biologie studie af, Bovelander bleef echter na zijn actieve carrière actief in de hockeywereld. Zo was hij onder meer vijf jaar lid van de topsportcommissie van HC Bloemendaal en onder bondscoach Joost Bellaart ruim een jaar verbonden aan de nationale ploeg als manager en assistent-trainer. Ook schrijft hij een wekelijkse column in Dagblad De Pers.