Foppe de Haan

Foppe de Haan Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Foppe de Haan is een coach met een specifieke kwaliteit, ‘iemand die anderen beter maakt’. Tijdens zijn boeiende presentatie komen onder meer de volgende zaken aan de orde: Hoe motiveer ik mijn team, waaraan herken ik demotivatie, wat verwachten spelers van een coach, wat zijn de basiskwaliteiten van een coach, creatief de conflictsituatie zoeken, spanning opvoeren, spanning kanaliseren en de juiste stemming kweken voor een topprestatie.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Foppe de Haan is een zeer succesvolle spreker. Hij heeft zijn welverdiende erkenning opgebouwd vanuit zijn succesvolle periode als trainer bij SC Heerenveen. Samen met voorzitter Riemer van der Velde heeft hij een fijne neus voor het opsporen van talenten. ‘Een coach is iemand die anderen beter maakt.’ Ruud van Nistelrooy wordt als onbekende voetballer binnengehaald en is enige jaren later een wereldvoetballer bij Manchester United. Voorbeelden als deze zijn er velen. ‘Mijn grote drijfveer is om alle goede kwaliteiten uit mensen te halen, zodat ze zich prettig voelen en plezier hebben. Daarom is voetbal voor mij nooit meer dan een spelletje. Soms voel ik me meer psycholoog dan coach.

    

   In 2004 heeft Foppe de Haan zijn succesvolle trainersperiode bij FC Heerenveen ingeruild voor een functie als coach bij Jong Oranje. In 2006 en 2007 werd Foppe Europees kampioen met zijn team. Nadat Nederland zich niet plaatste voor het EK 2009, kreeg hij een nieuwe functie bij de KNVB als supervisor en coördinator van de vertegenwoordigende jeugdelftallen in Zeist, waaronder Jong Oranje.

    

   Tussen 2009 en 2011 was Foppe de Haan coach van Ajax cape town, de satellietclub van Ajax.