Gerben de Knegt is de nieuwe bondscoach veldrijden

21 jul Gerben de Knegt is de nieuwe bondscoach veldrijden

Gerben de Knegt uit Goirle wordt per 1 september 2016 de nieuwe bondscoach van de nationale selecties veldrijden. De tweevoudig Nederlands kampioen veldrijden is nu talentcoach van de disciplines veldrijden en mountainbike. De Knegt volgt Johan Lammerts op die in het nieuwe jaar de functie van technisch directeur gaat vervullen.

De Knegt kijkt uit naar zijn nieuwe rol als bondscoach: “Johan Lammerts heeft de afgelopen jaren een prachtige basis gelegd. Daar ga ik nu mijn eigen draai aan geven. Ik denk dat ik met name op technisch vlak sommige renners nog wel wat bij kan brengen.”

Veldrijders in commerciële ploegen
De Knegt gaat verder bouwen op de fundamenten van Johan Lammerts en hoopt dat de Nederlanders onder zijn hoede nog meer de concurrentie aan kunnen gaan met de Belgen.
“We doen leuk mee, maar is het wel zo dat het veld in België veel breder is dan bij ons. Het is zaak dat Nederlandse commerciële ploegen weer veldrijders gaan opnemen. Dat is voor de ploegen ook goed. Die krijgen zo voor relatief weinig geld ook exposure in de winter. Daar ga ik me waar ik kan hard voor maken.”

Waardige opvolger
Johan Lammerts ziet in de Knegt een waardig opvolger: “Ik ken Gerben al een lange tijd en de afgelopen jaren hebben wij samengewerkt om het veldrijden in Nederland naar een hoger plan te tillen. Ik ben ervan overtuigd dat Gerben de ingeslagen weg op zijn manier nog verder kan uitbouwen. Ik wens hem heel veel succes en plezier met deze prachtige uitdaging.”

Bron Tekst: omroepbrabant.nl