Gerben de Knegt

Gerben de Knegt sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Gerben is een gepassioneerd fietser die vele prijzen won in het terrein, waardoor hij op de BMX, de mountainbike en in het veldrijden zijn strepen heeft verdiend. Door de ervaringen die hij in zijn carrière heeft opgedaan is hij een leuke spreker.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Gerben de Knegt is geboren op 11 december 1975 in Tilburg en al vanaf zijn kinderjaren geboeid door de fiets en dan vooral van het rijden in het terrein. Na een periode op de BMX fiets begint hij in 1999 met mountainbiken, iets waar hij meteen succes mee behaalt.

    

   Hij wint onder andere de nationale titel, de topcompetitie en vele grote wedstrijden. Ook neemt hij deel aan vele ek’s en wk’s. Vanaf 2000 legt hij zich toe op het veldrijden, wat een goede keus blijkt gezien zijn 2 nationale titels en het winnen van internationale wedstrijden. Dit is ook de professionele Rabobank ploeg niet ontgaan en zij bieden Gerben een contract aan. Zijn grootste bekendheid geniet hij in het veldrijden, maar zijn hart ligt nog altijd bij het Mountainbiken.

    

   Gerben kende erg veel blessureleed, met name na een zware valpartij in 2004, maar knokte zich altijd terug. Hierdoor geniet hij alleen nog maar meer van het rijden op de fiets, wat hij dan ook graag op andere overbrengt. In 2013 besloot Gerben na 18 jaar als prof en een prachtige carrière zijn fiets aan de wilgen te hangen.