Hans Nijland

hans nijland sportboekingen

Contact

Over de spreker

 

Nijland praat graag over de perikelen en wetenswaardigheden van zijn club en laat met veel humor en enthousiasme zien wat er allemaal bij komt kijken om aan het roer te staan van een dusdanig grote en maatschappelijk van belang zijnde organisatie.

Informatie

Tel: 085 – 7821023

Email: info@sportboekingen.nl

Bel mij terug

Biografie

 

Rasechte ‘Grunneger’ Nijland werd in 1960 geboren in Amstelveen. Hij besloot al snel na zijn diensttijd voor zichzelf te beginnen en richtte samen met compagnon, Jelte Hut, een uitgeverij op die uitbloeide tot een florerend bedrijf. Inmiddels bestiert Nijland al vele jaren lang zijn club FC Groningen met veel passie, overtuiging en vooral doorzettingsvermogen.

 

Nijland is sinds 1996 werkzaam in de directie van FC Groningen en kende met de club hoogte- en dieptepunten. Onder Nijland degradeerde FC Groningen in 1998 uit de Eredivisie en promoveerde de club in 2000 terug naar het hoogste niveau. Nijland heeft roerige tijden meegemaakt en kreeg de taak om de kar te trekken toen de club op de rand van faillissement stond. Menig zakenman zou het niet gelukt zijn wat Nijland wél voor elkaar kreeg: een noodlijdend bedrijf weer helemaal opbouwen tot een winstgevende en groeiende organisatie.  Bij de totstandkoming van het nieuwe stadion Euroborg speelde Nijland een belangrijke rol. Sinds 2013 is hij de langstzittende directeur binnen het Nederlands betaald voetbal, een prestatie op zich.