Hartstikke welkom, Louis Van Gaal?: “Dat kan, maar dan moet hij zich wel eerst kandidaat stellen”

Louis van Gaal Sportboekingen

21 jul Hartstikke welkom, Louis Van Gaal?: “Dat kan, maar dan moet hij zich wel eerst kandidaat stellen”

De kogel is door de kerk. Marc Wilmots is ontslagen als bondscoach. En nu? Niet what’s next, maar who’s next. Wij kunnen ons wel vinden in de Nederlandse en excentrieke trainer Louis Van Gaal. Dus vroegen we bondsvoorzitter François De Keersmaecker of dat een optie is. “Ja, dat is mogelijk, maar dan moet hij zich wel eerst kandidaat stellen.”
François De Keersmaecker is sinds 2006 voorzitter van de Belgische voetbalbond en heeft al vele watertjes en bondscoaches doorzwommen. Het was een hobbelig traject met wisselend succes. Van René Vandereycken, over Frank Vercauteren en Georges Leekens tot Marc Wilmots. Maar ook Dick Advocaat kunnen we aan dat lijstje toevoegen. Dat was de Nederlander die de Rode Duivels in 2010 als snel liet vallen voor zakken Russische roebels.
 

Louis kandidaat

Kunnen we dan nog wel Nederlanders vertrouwen? Zeker wel, en graag iemand die in zijn rijke trainersloopbaan al veel prijzen pakte en gekenmerkt wordt met een onnavolgbare en unieke stijl: Louis Van Gaal. En wel hierom. We vroegen De Keersmaecker of hij de nieuwe bondscoach kan worden. “Ja, dat is mogelijk, maar we zullen eerst zien of Van Gaal zich kandidaat stelt. Hij is misschien één van de velen dat wij zullen evalueren, maar dan moet hij zich wel kandidaat stellen. En dat is nog niet gebeurd.”

Kortom, Louis weet wat hem te doen staat.

 

Bron tekst + foto: newsmonkey.be