Henk Grol

grolhenkie

Contact

  Over de spreker

   

  Door zijn mentaliteit en zijn prestaties is Henk een fantastische spreker. Hij weet het publiek gemakkelijk te boeien met zijn lezingen over de weg naar succes en vertaalt deze naar het bedrijfsleven.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Henk grol werd in 1985 geboren in Veendam en is een Nederlands judoka. Op vijfjarige leeftijd zette hij zijn eerste stappen op de judo mat. Na jaren van intensieve training werd hij op zestienjarige leeftijd Nederlands kampioen onder de 17 jaar. Dit was voor hem het teken dat hij daadwerkelijk iets kon gaan betekenen in het Nederlandse judo.

    

   In 2007 maakte hij de overstap naar de klasse tot 100 kg. Hij was voor plaatsing voor de Olympische Spelen in een felle concurrentiestrijd verwikkeld met Elco van der Geest. Door een derde plaats op de World Cup, eerste plaatsen op wereldbeker wedstrijden en het Europees Kampioenschap, plaatste Henk zich voor de OS. Hij leverde top prestaties en iedereen heeft genoten van een ontketende Henk Grol tijdens de Olympische spelen in Beijing. Met overmacht won hij na zijn Europese titel een fantastische bronzen Olympische medaille, waardoor hij zich vestigde in de judotop. Heel Nederland heeft kunnen meemaken hoe Henk zijn halve finale door zijn vingers liet glippen. Op de zo typische manier van Henk, wist hij direct te vertellen wat er mis ging. Achteraf zijn dit altijd de mooiste anekdotes. Ook voor de volgende Olympische Spelen wist Henk Grol zich te plaatsen. Hij behaalde op de Spelen in Londen eveneens de bronzen medaille.