Henk Lubberding

henk lubberding sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  In zijn lezingen legt Henk linken van de sport naar het bedrijfsleven. Het nut van samenwerken wordt u duidelijk als Henk met zijn amusante anekdotes en ervaringen uit de tijden van weleer uw lezing verrijkt.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Henk Lubberding staat bij velen op het netvlies als de hard werkende meesterknecht die kilometers lang op kop reed. In een indrukwekkend tempo op weg naar de finish, rijdend in dienst van zijn ploegmaten. Zijn lijst van persoonlijke prestaties is niet minder indrukwekkend. Hij werd tweemaal Nederlands kampioen en won de klassieker Gent-Wevelgem.

    

   In zijn tweede jaar als prof werd Henk direct Nederlands kampioen op de weg en werd hij 8e in de Ronde van Frankrijk. Door zijn goede prestaties werd Henk  kopman van team Raleigh, maar na een minder verlopen Tour en blessures kwam hij tot de conclusie dat hij beter als knecht fungeerde. Dertien keer reed hij de Tour de France, waarin hij drie etappeoverwinningen boekte, de witte trui won, in het geel reed en driemaal bij de eerste tien in het eindklassement eindigde, stuk voor stuk topprestaties. Tijdens zijn wielerloopbaan werkte Henk zich op tot wegkapitein. Dit hield in dat hij de renners motiveerde en stuurde, vooral daar waar stagnatie optrad.

    

   Momenteel organiseert Lubberding buitensportactiviteiten voor bedrijven gericht op teambuilding. Ook is Lubberding een kritische volger van grote koersen. De filosofie “samen sta je sterk” gebruikt Henk in zijn inspirerende lezingen. Topsport geeft alleen maar optimale resultaten als structuur, planning en communicatie optimaal werken. In het bedrijfsleven is dit zeker niet anders.