Hennie Kuiper

hennie kuiper sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Hennie Kuiper is een van Nederlands beste renners ooit. Hij houdt tijdens zijn lezingen gemakkelijk de aandacht vast. Het thema van zijn lezingen is topprestaties door talent én wilskracht.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Hennie Kuiper behoort tot de beste Nederlandse renners aller tijden. Hij won zowel op de weg als in het veld vele prijzen en was daardoor uitzonderlijk allround. Zowel in etappewedstrijden als in klassiekers had hij wereldklasse.

    

   Hij begon als amateur in de jaren ’70 en was toen erg succesvol.  In 1972 won hij Olympisch Goud tijdens de dramatisch verlopen Olympische Spelen in München. in 1975 stapte hij over van de Frisol ploeg naar de TI-raleigh, daar boekte hij zijn grootste successen.  In 1975 werd hij bij de profs wereldkampioen in Yvoir. Bij het behalen van zijn  titels in ’72 en ’75, verdedigde Kuiper met ongelofelijke psychische en fysieke kracht een kleine voorsprong tegen een jagend peloton met daarin de wereldelite. Kuiper won ook de vier topklassiekers Parijs-Roubaix, Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Lombardije. Hij won de Ronde van Zwitserland en behoorde in het wereldklassement zeven keer tot de tien besten. Ook heeft Kuiper verscheidene keren meegedaan aan de Tour Du France waarin hij twee keer tweede werd.

    

   Na zijn loopbaan als toprenner werd Hennie Kuiper ploegleider bij Telecom en later Motorola, waar hij samenwerkte met Lance Armstrong. De enige hoofdprijs die op de briljante erelijst van Hennie Kuiper ontbreekt is de Tour de France.

    

   In zijn lezingen maakt u op een unieke manier kennis met de wielersport vanaf de fiets. Doping en vele legendarische verhalen komen in zijn presentaties zeker ter sprake. Maar ook zaken als, hoe word je een wereldtopper? Hoe kom je erachter dat je een topper kunt worden? Wat zijn de ideale omstandigheden in het groeiproces naar de wereldtop? Hennie Kuiper schetst een boeiend beeld hoe de weg naar de top niet altijd over rozen gaat, en dus alleen is weggelegd voor de aller sterkste.