Herbert Dijkstra

Herbert Dijkstra Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Herbert Dijkstra geboren te Smilde (1966),  is een voormalig Nederlands schaatser en wielrenner, die na zijn actieve sportloopbaan sportverslaggever werd. In het begin vaak vanaf de motor tijdens koersen, maar later gaf hij verslag van schaats en wielrenwedstrijden vanuit de studio.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Als actief sporter was Herbert een redelijk succesvol schaatser en wielrenner. Hij won medailles op de NK op de vijf en de tien kilometer en hij kwam uit voor Nederland op de Winterspelen in 1988 in Calgary. Hij won echter geen olympische prijzen. Als amateur-wielrenner behoorde hij tot de nationale top. In 1988 vertegenwoordigde hij Nederland bij de Olympische Spelen in Seoul als lid van de tijdritploeg. Hij werd hiermee de eerste Nederlander die zowel aan de Winter- als aan de Zomerspelen deelnam. Na zijn actieve sportcarrière volgde hij de opleiding Lichamelijke Opvoeding.

    

   Als verslaggever begon hij bij de NOS, waarbij hij in een auto of op een motor rechtstreeks verslag deed vanuit de koers. Ook werd hij regelmatig ingezet als interviewer bij de finish. Bij het verslaan van de wedstrijd liep hij enkele malen aanzienlijke verwondingen op. In 2000 raakte de verslaggeversauto van Herbert tijdens de Tour-etappe van de weg en moest hij vanwege de daarbij opgelopen verwondingen de verslaggeving staken. In 1996 botste hij bij een Groninger schaatsklassieker, gezeten achterop een volgmotor, met zijn hoofd tegen een lage brug. Het gevolg hiervan was een hersenschudding en veertien hechtingen.

    

   De laatste wordt hij vooral ingezet als commentator bij wielrennen en schaatsen. Hij maakt ook deel uit van het vaste team van verslaggevers van de NOS tijdens de Olympische Zomer en Winterspelen.