Hugo Borst

Hugo Borst Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Hugo Borst (Rotterdam, 15 juni 1962) is een Nederlands schrijver, redacteur, televisiepersoonlijkheid en (voetbal)criticus. Hij is eerlijk, eigenwijs, heeft een kritische en uitgesproken, mening vooral als het over voetbal gaat en daarnaast beschikt hij ook nog over een grote dosis humor. Een garantie voor een succesvolle bijeenkomst. Koert Westerman (zie onze site) gaat met Hugo, interactief met het publiek, in debat.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Hoewel Borst nooit heeft gevoetbald houdt hij zich wel veelvuldig met deze sport bezig. Hugo Borst trad in 1985 in dienst bij Voetbal International. Na zes jaar maakte hij de overstap naar Panorama, maar hij bleef wel actief in de voetbalwereld.

    

   Hij was voetbalcolumnist en stadschroniqueur van het Algemeen Dagblad. Voor ‘Esquire’ schreef hij columns over seks, liefde en de misverstanden tussen mannen en vrouwen. Ook was hij vaste gast bij ‘Studio Voetbal’ en tafelheer bij het televisieprogramma ‘De Wereld draait door’.

    

   Hugo Borst presenteerde ook zijn eigen televisieprogramma ‘Over Vaders en Zonen’. Hugo Borst schreef vijf boeken waarvan ‘De Coolsingel bleef leeg’ in 1996 is genomineerd voor de Gouden Uil-literatuurprijs. Begin 2011 werd bekend dat Borst al zijn werkzaamheden voor televisie per direct neerlegde. Ook stopte hij met zijn bijdragen aan het Algemeen Dagblad, Borst gaf aan dat hij al maanden doodmoe was en tegen een burn-out aan zat. Hij wil zich meer gaan richten op het schrijven van boeken. Per augustus 2013 was Borst de nieuwe stem van de zondagse uitzending van NOS Langs de Lijn, samen met Henry Schut. In 2014 was borst Tijdens het WK te zien als analyticus in het programma Studio Brasil en schreef hij het boek O, Louis, over Louis van Gaal.