Inge de Bruijn

Inge de Bruijn Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Inge de Bruijn (Barendrecht, 24 augustus 1973) is een voormalige Nederlandse topzwemster, die sportief gezien doorbrak bij de Olympische Spelen van Sydney in 2000. Inge de Bruijn staat bekend om haar enthousiasme en spontaniteit. De spontane oud-zwemster is een uitstekende gastvrouw en bijzonder breed inzetbaar.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Inge de Bruijn heeft in haar carrière unieke prestaties neergezet. Hoogtepunten beleefde ze tijdens de Olympische Spelen van Sydney (2000) en Athene (2004). Ze maakte zichzelf onsterfelijk door in totaal vier gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles te behalen. Een resultaat van haar inzet, doorzettingsvermogen en toewijding waarmee ze de meest succesvolle sportvrouw van de Nederlandse geschiedenis is. In 2001 werd ze door haar collega sporters uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar, door haar 3 gouden medailles op de Olympische spelen van 2000 en haar 3 gouden medailles op het WK in 2001.

    

   Na de succesvol verlopen Olympische Spelen van Athene stopte Inge de Bruijn in 2007 op haar hoogtepunt met wedstrijdzwemmer. Tijdens haar carrière deed ze nog verscheidene andere projecten op tv. Zo presenteerde Inge de Bruijn onder andere het programma ’In het spoor van Peking Express’ en nam ze deel aan ’Dancing With The Stars’ (2005). Uiteindelijk haalde ze net de finale niet. Ook is Inge sinds haar stop in 2007 vertegenwoordigster van de stichting Kika.