Jacco Eltingh over Wimbledon: ‘Cilic favoriet tegen Federer’

12 jul Jacco Eltingh over Wimbledon: ‘Cilic favoriet tegen Federer’

Wimbledon 2016 is toe aan de kwartfinales en Novak Djokovic ligt al uit het toernooi. Verwarring alom, want de Serviër won de laatste vier grand slams. Wat gaat er nu gebeuren? We vroegen het Jacco Eltingh. “Hoe gek het ook klinkt, Cilic is de te kloppen man tegen Federer.”

“Federer heeft nog niet de test gehad die hij misschien had moeten hebben. De vierde ronde tegen Johnson was ook niet erg moeilijk. De laatste keer dat hij tegen Cilic speelde, verloor Federer bovendien ruim”, aldus Eltingh.

Dit toernooi gaat het de zevenvoudig kampioen op Wimbledon nog voor de wind. Federer verloor nog geen set en hoefde alleen in de eerste ronde twee tiebreaks te spelen. Eltingh: “Het is voor hem natuurlijk wel dé kans om het toernooi nog eens te winnen.”

De Zwitser is voor Eltingh dus niet de te kloppen man nu Djokovic uitgeschakeld is. Wie dat wel is? Andy Murray. “Zijn tennis is goed, zijn gedrag is goed en hij won het toernooi van Queen’s. Hij is de torenhoge favoriet”, aldus de oud-Wimbledonkampioen in het dubbelspel.

Venus WilliamsEn de vrouwen dan?

In het vrouwentoernooi is er nog altijd de mogelijkheid op een finale Serena Williams-Venus Williams. “Ontzettend knap. Vooral van Venus”, zegt Eltingh. “Bij Serena is het wel heel veel sjokken tegenwoordig. Ze speelt ook niet heel erg sterk. Alleen de laatste set tegen Koeznetsova in de vierde ronde was het goed. Het is tegen haar altijd zaak om goed te serveren, anders kan ze die tweede service aanpakken.”

Kiki Bertens reikte tot de derde ronde. Dat had nog beter gekund als ze een iets betere loting had gehad, denkt Eltingh. “Het is jammer dat ze in de derde ronde tegen Halep kwam. Als ze een andere geplaatste speelster had getroffen had ze een stuk meer kans gemaakt.”

Toch ziet de toekomst van Bertens er rooskleurig uit. “Ze hoeft voor niemand bang te zijn. Het is zaak om in de komende periode te laten zien dat ze de lager geplaatste speelsters weg kan zetten. Dan wordt ze een constante factor.”

Bron foto’s + tekst: RTL Nieuws