Jacco Eltingh

Jacco Eltingh Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Als tennisser behoorde Jacco tot de gouden generatie van Nederlandse tennissers. Na zijn profcarrière startte hij zijn eigen bedrijf. De combinatie van kennis in topsport en het bedrijfsleven maken hem een interessante spreker.

  Info

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Jacco was zeer succesvol in het dubbelspel met zijn maatje Paul Haarhuis. Ook individueel was hij zeer sterk. In het enkelspel stond Jacco in de top 20 van de wereld en versloeg hij geregeld de beste spelers van de wereld, waaronder Sampras, Agassi en Lendl. In het dubbelspel pakte hij 44 titels en in het enkelspel vier, op vier verschillende ondergronden. De KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond) benoemde Haarhuis en Eltingh vanwege hun zegereeks tot ereleden.

    

   In 1998 stopte Eltingh als tennisprof vanwege knieproblemen. Hij was de kersverse wereldkampioen én nummer één van de wereld in het dubbelspel. Hij ontweek het zwarte gat en verzorgt met Eltingh Haarhuis Tennis & Events onder andere tennisclinics voor bedrijven en verenigingen. Ook geeft hij op televisie commentaar bij Wimbledon en schrijft hij columns in kranten en op internet.
   In 2005 schreef hij ‘Een tennisbal als watermeloen’, ondertitel ‘een topsportcarrière als leerschool voor het leven’. Met Paul Haarhuis organiseert hij sinds 2002 jaarlijks in oktober de succesvolle AFAS Tennis Classic, een toernooi voor de allergrootsten uit de tennisgeschiedenis. Jacco is getrouwd met Hellas ter Riet en vader van 3 zonen. De vrije tijd die hij overhoudt met een jong gezin en de andere activiteiten wordt ingevuld met voetballen en tuinieren. Hij heeft interesse voor natuur en financiële zaken.

    

   Thema’s in de lezing

   • Communicatie
   • In vorm zijn
   • Motivatie
   • Presentatie = Televisie
   • Ondernemen = Topsport