Jack van Gelder

Jack van Gelder Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Jack van Gelder is een groot Tv persoonlijkheid die bekend staat om zijn enthousiasme. Dit enthousiasme komt ook terug in zijn presentaties en met zijn kennis van sport, televisie en het zakenleven is hij een interessante spreker.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Jack van Gelder (Amsterdam, 27 december 1950) is een Nederlandse sportverslaggever en televisiepresentator. Hij volgde HBS-a aan het Spinozalyceum. Van Gelder kwam in 1972 in dienst van de TROS waarvoor hij verscheidene programma’s heeft gepresenteerd waaronder ‘Ter land ter zee en in de lucht. Vanaf 1976 is Jack tevens werkzaam voor de NOS als sportverslaggever, voor het eerst bij de Olympische Spelen van Montréal.

    

   Jack van Gelder is bekend om zijn enthousiaste manier van commentaar geven tijdens voetbalwedstrijden. Een bekend voorbeeld is de wedstrijd Argentinië – Nederland van het Wereldkampioenschap voetbal 1998, waar hij het uitschreeuwde van vreugde toen Dennis Bergkamp het doelpunt scoorde dat Nederland een plek in de halve finale opleverde.

    

   Jack van Gelder is één van de vaste gezichten van het voetbal op de NOS. Hij presenteerde NOS Studio Sportzomer tijdens twee EK’s en twee WK’s. De presentatie van deze programma’s vond plaats op een buitenlocatie in het gastland van het sportevenement zolang het Nederlands Elftal in het toernooi zat. Daarna verhuisde het programma naar de studio in Hilversum. Jack van Gelder presenteert op zondagavond Studio Voetbal waarmee hij met meerdere voetbalanalytici  het voetbalnieuws van commentaar voorziet. Ook presenteert hij voor NOS Studio Sport de studio-uitzendingen rond de Champions League wedstrijden en voor NOS Langs de Lijn het radiocommentaar bij Europese wedstrijden van Nederlandse clubs, wedstrijden in de Eredivisie en de duels van het Nederlands Elftal.

    

   Naast zijn passie voor sport heeft Jack ook een passie voor mode. In 1993 heeft hij met een paar vrienden het casual kledingmerk For Fellows opgericht. In een paar jaar tijd is For Fellows uitgegroeid tot een bekend herenmodemerk, dat in Nederland en België wordt verkocht. Jack was algemeen directeur van dit kledingmerk. Verder is hij een van de partners van het chocolademerk ‘Chocoloco’, een online aanbieder van chocolade als relatiegeschenk of cadeau. Sinds 2000 is Jack van Gelder goodwill ambassadeur van de stichting Cliniclowns.