Jan Joost van Gangelen

Jan Joost van Gangelen Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Bij Jan Joost van Gangelen werd sportjournalistiek er met de paplepel ingegoten. Toch weet Jan Joost dat er meer is in het leven dan alleen sport. Hij combineerde zijn werk bij Studio Sport met een baan voor de klas. Acht jaar lang gaf hij les op scholen in achterstand wijken en dat heeft hem gevormd als mens. Als geen ander kent hij de keerzijde van het leven.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Jan Joost van Gangelen is bekend geworden als presentator van NOS Studio Sport. Van 1997 tot en met 2005 was hij in dienst bij de publieke omroep. Eerst als redacteur later ook als presentator. Bij NOS Studio Sport presenteerde Jan Joost onder andere de sportjournaals en (i.s.m. BNN) het WK voetbal 2005 U20. Na het WK U20 maakte hij de overstap naar Talpa, later Tien geheten, waar hij samen met onder andere zijn oud-collega Humberto Tan het programma De wedstrijden presenteerde. Als interviewer en commentator was Jan Joost van Gangelen vaak betrokken bij de wedstrijden rondom de Eredivisie en het Nederlands elftal. Bij de KNVB beker en de eerste divisie was hij de vaste presentator. Ten tijde van de overname van Talpa door RTL in 2007, verhuisde Jan Joost van Gangelen met het voetbalpakket mee. In de zomer van 2008 presenteerde hij de Olympische sportquiz bij de VPRO met als vaste panelleden Viggo Waas en Peter Heerschop.

    

   Daarnaast presenteerde Jan Joost in 2006 ook eens iets heel anders dan sport, namelijk De 80s & 90s Kwis en deed hij in 2007 mee aan de zang en coach wedstrijd Just The Two of Us, waarin hij met Edsilia Rombley tot in de finale kwam. Dit alles bevestigt maar weer eens het diverse kunnen van Jan Joost.

    

   Momenteel presenteert hij De Wedstrijden op donderdag, vrijdag en zaterdag bij Eredivisie Live en is hij vaste verslaggever voor het Nederlands elftal op SBS6.