Jan Roelfs

jan roelfs sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Jan Roelfs is een goede en indrukwekkende spreker. De thema’s van de presentaties van Jan Roelfs zijn, Inspirerende doelstellingen, Snel Resultaat en Actualiteiten in de topsport.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Jan Roelfs (Amsterdam 1963) is een Nederlands sportverslaggever die sinds 2002 werkzaam is bij de NOS.

    

   Roelfs studeerde politicologie internationale betrekkingen en ging vervolgens werken bij de Verenigde Naties in New York. In 1989 keerde hij terug naar Nederland en werd hij het gezicht van de sportredactie bij RTL Veronique. In 1996 stapte hij over naar Sport7, om een jaar later de overstap te maken naar Canal Plus. Op Canal Plus becommentarieerde hij voetbalwedstrijden uit de Nederlandse en Europese competities.

    

   Roelfs  was lid van de technische staf van het Koreaanse Voetbalelftal vanaf januari 2001 tot en met het WK eind juni 2002. Als teammanager en rechterhand van Guus Hiddink was hij verantwoordelijk voor de complete organisatie rondom het team. Hij is getuige geweest van een boeiend ontwikkelingsproces tussen de Westerse en Aziatische cultuur. Dit leidde tot een fantastisch resultaat bij de WK 2002 in Korea/Japan waar Korea – voor de buitenwereld volkomen onverwacht – de halve finale bereikte. Na zijn periode als teammanager bij het Koreaanse elftal ging Roelfs als sportverslaggever aan het werk bij de NOS.