Jan Siemerink

jan siemerink Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Jan Siemerink is 14 jaar lang tennisprofessional geweest en heeft daarin een schat aan tenniservaring opgebouwd. Aan alle grote tennistoernooien heeft hij deelgenomen en het internationale tenniscircuit kent voor hem dan ook geen geheimen. Ook in Davis Cupverband heeft hij altijd klaar gestaan om de nationale driekleur met verve te verdedigen. Het plezier wat hij altijd heeft gehad in zijn geliefde tennissport, straalt hij nog steeds uit. En hij is bereid dat met anderen te delen.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Het enthousiasme voor het tennisspel draagt hij graag over door tennis clinics voor tennisverenigingen of bedrijven. Dus viert uw tennisvereniging of bedrijf een jubileum? Of wilt u iets bijzonders doen voor een speciale groep mensen? Jan Siemerink zal er een sportieve maar vooral plezierige dag van maken, waarin de oud-tennisprof u op een prettige manier zal begeleiden in alle tennisonderdelen. En natuurlijk voorziet hij u van nuttige tips en enkele klassieke tennisgeheimen.

    

   Regelmatig geeft Siemerink voordrachten of lezingen op seminars of andere gelegenheden, waarin hij zijn ervaringen in het tenniscircuit prijsgeeft. Uiteraard geen standaard spreekbeurt, maar een speciaal op de gelegenheid gebaseerd verhaal uit de praktijk.

    

   Jan Siemerink schrijft columns voor dagbladen en magazines waarin hij zijn mening geeft over zijn eigen tenniservaringen en over de sport in zijn algemeenheid. Daarnaast geeft hij commentaar en scherpe analyses voor tenniswedstrijden op televisie niet alleen voor RTL4, maar ook voor NOS en Sport1.

    

   Benoemd als Ambassadeur van de KNLTB samen met Richard Krajicek, Jacco Eltingh en Paul Haarhuis wordt hij ingezet voor adviseren, stimuleren en trainen op het gebied van de ontwikkeling van het jeugdtennis in Nederland in het algemeen en de Bondsjeugdopleiding en Jong Oranje in het bijzonder. De ambassadeurs kunnen fungeren als klankbord en mede daardoor zijn zij inzetbaar voor programma’s waarvoor hun hulp nodig wordt geacht.

    

   Sinds januari 2007 is Jan de captain van het Nederlandse daviscupteam, hij wil zijn nieuwe functie meer inhoud en een bredere invulling geven dan ’alleen maar twee weken per jaar op een bankje zitten’. Hij zal zijn gezicht veel laten zien in het trainingscentrum in Almere en hij gaat zich intensief bezighouden met de begeleiding van Davis Cup-selectiespelers.