Jean Paul de Jong

jean paul de jong sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Jean Paul de Jong geeft een zeer inspirerende lezing over de minder romantische zijde van het betaalde voetbal. Jean Paul spreekt vanuit zijn hart over de jeugd die tussen de wal en het schip dreigt te geraken in onze samenleving.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Jean Paul de Jong (Utrecht, 17 oktober 1970) is een Nederlands voormalig profvoetballer, die vooral bekend is als clubicoon van FC Utrecht.  Hij speelde in totaal 14 seizoenen voor Utrecht, en speelde daarin ruim 400 wedstrijden. In die periode maakte hij hoogte -en dieptepunten mee: van de bijna-degradatie in 1996, tot de bekerwinst in 2003 en 2004 (en de Johan Cruyffschaal in 2004).

    

   Hij speelde achtereenvolgens voor DWSV, USV Elinkwijk, Feijenoord, Ajax, Arminia Bielefeld, Vpl Osnabrück en FC Utrecht. Op zijn initiatief is in 2004 de stichting Klein Galgenwaard opgericht.

    

   In zijn carrière behaalde Jean Paul veel gele kaarten. In totaal haalde hij 83 gele kaarten, waarmee hij recordhouder van de eredivisie was. In 2010 stootte Patrick Pothuizen Jean Paul echter van zijn troon door 84 gele kaarten te halen.

    

   Op dit moment is De Jong trainer bij FC Eindhoven. Hij gaat bij de Eindhovense club zeer revolutionair te werk, hij is namelijk de enigste trainer in Nederland gebruik maakt van data en wetenschappelijke analyses, iets wat in het Amerikaanse ijshockey en honkbal al vaker wordt gedaan. De aanpak van De Jong werpt zijn vruchten af want Eindhoven heeft fantastisch gepresteerd en deed mee in de bovenste regionen van de Jupiler League, iets wat de club al in tijden niet gelukt is.