Jeffrey Wammes

Jeffrey Wammes

Contact

  Over de spreker

   

  Jeffrey Wammes is een Nederlands turner en brak in 2005 op 17-jarige leeftijd internationaal door als turner. Voor het eerst in de geschiedenis behaalde een Nederlandse turner twee gouden medailles op de onderdelen sprong en vloer tijdens de Wereldbeker wedstrijden. Deze grandioze prestatie leverde het fundament voor zijn verdere turncarrière. Bent u benieuwd hoe het is om je op een 17-jarige leeftijd te meten met de wereldtop, hoe Jeffrey daar zo snel is gekomen en wat hij daar allemaal voor heeft moeten laten? In zijn presentaties komt u dit allemaal te weten.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Jeffrey wammes werd in 1987 geboren in Utrecht. Op zijn 17e waren Jeffrey en Epke Zonderland tijdens het WK van 2005 de eerste Nederlandse mannen in de geschiedenis, die zich wisten te plaatsen voor de meerkamp finale. Hij eindigde als vijfde op het onderdeel vloer. Op het EK eerder dat jaar won hij op het onderdeel vloer de bronzen medaille.

    

   Na een veelbelovende start in 2005 krijgt Jeffrey Wammes te maken met een tegenslag. Op 18 maart 2006 brak de turner tijdens een vloeroefening op de wereldbekerwedstrijden in Lyon zijn beide enkels. Het waren zeer gecompliceerde breuken, waardoor aanvankelijk voor zijn loopbaan werd gevreesd. Zijn herstel verliep echter boven iedere verwachting, zodat Wammes in oktober van dat jaar al mee kon doen aan de Wereldkampioenschappen in Aarhus. Op het EK 2007 in Amsterdam wist hij zelfs twee finales te bereiken. Op het onderdeel sprong won hij een bronzen medaille. In de meerkamp eindigde hij als negende. Op het WK 2007 in Stuttgart werd hij vijfde in de finale rekstok.

    

   In 2012 vocht Wammes de voordracht van Epke Zonderland voor de Olympische Spelen van 2012 aan. Wammes won de zaak maar een breuklijn in zijn knie maakte een einde aan zijn Olympische droom.

    

   In het dagelijks leven is Jeffrey student aan de HBO opleiding Sportmanagement & Economie aan de Johan Cruijff University en sinds 2010 is Wammer ambassadeur van Right to Play.