Jessica Gal

jessica gal sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Jessica Gal geeft lezingen vanuit haar achtergrond als topsporter en over sportmedische onderwerpen. Combinaties van verschillende thema’s behoren uiteraard tot de mogelijkheden.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Jessica Gal zet in haar 5de levensjaar, in navolging van haar oudere zus Jenny, haar eerste stappen op de judomat. Als zij op haar 13de voor het eerst Nederlands kampioen wordt is duidelijk dat zij een lange en succesvolle judocarrière tegemoet gaat. Uiteindelijk grossiert Jessica in Nederlandse titels, is ze vier maal Europees kampioen en wint vier bronzen medailles bij wereldkampioenschappen. Ze nam deel aan vier Olympische Spelen, maar het lukte haar niet om medailles te pakken.

    

   Jessica stond ruim 14 jaar aan de wereldtop, haar profcarrière beëindigde ze na de Spelen van 2000 in Sydney. Door gedisciplineerd te leven en creatief met haar tijd om te gaan slaagt zij erin haar sport te combineren met een studie geneeskunde die ze in 1998 afrondde. In 2004 was ze bij de Spelen van Athene aanwezig als teamarts van de Olympische dames hockeyploeg. In 2009 start Jesscia haar eigen medisch adviescentrum genaamd SMA Jessica Gal Sportsartsen. Als sportarts is Jessica daarnaast nog betrokken geweest bij het Nationaal Zweminstituut Amsterdam en de dames van voetbalvereniging ADO Den Haag.

    

   Jessica wordt door haar vele activiteiten een bekend gezicht in de sportwereld. Zij was twee jaar lid van de nationale atletencommissie en zit in diverse adviescommissies. Door Anton Geesink werd ze voorgedragen voor een plaats in het bestuur van de Judobond Nederland.

    

   Jessica geeft judoclinics en lezingen en duikt regelmatig op in de media. Op televisie was ze te zien bij ‘Bobo’s in the bush’ en ‘De Afvallers’. Momenteel is zij werkzaam als sportarts in Amsterdam en Haarlem.