Johan Derksen

Johan Derksen Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Johan Derksen, hoofdredacteur van Voetbal International, Nummer 14 en Sport International, geniet vooral bekendheid als voetbalanalyticus van het RTL-televisieprogramma Voetbal International.

  Een confrontatie met Derksen is een garantie voor een boeiende discussie. Als tegengif voor de dagelijkse dosis voetbal, gebruikt hij Americana en Blues. Derksen reist ieder jaar naar Amerika om zich te verdiepen in zijn passie en presenteert al jaren muziekprogramma’s op de radio.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Hij werd op 31 januari 1949 geboren in Heteren. Via de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles kwam hij terecht in het betaalde voetbal en speelde hij voor Cambuur, Veendam, Haarlem en MVV. Johan Derksen kwam met name uit in de eerste divisie en stond bekend als een harde en mondige linksback.

    

   Als voetballer ambieerde Derksen al een carrière als journalist. Vandaar dat hij ging spelen bij het Duitse SV Meppen, zodat hij als journalist kon werken bij de Noord-Ooster. Via Het Nieuwsblad van het Noorden belandde hij begin 1977 in vaste dienst bij Voetbal International, hij schreef echter al eerder onder andere namen voor het voetbalblad. In de periode 2000-2013 was Derksen hoofdredacteur van het blad Voetbal International.

    

   Ook is Derksen vanaf 1999 geregeld in voetbalprogramma’s van RTL te zien. In 1999 tot 2001 in het programma Sport Aan Tafel. Later werd dit programma Voetbal Insite en tegenwoordig staat het programma bekend als Voetbal International. In het programma laat Derksen, samen met presentator Wilfred Gené en vaste gast René van der Gijp, zijn licht schijnen op het nationale en internationale voetbal.

    

   Derksen is een gevreesd columnist, een opinie bepaler en een flamboyante televisiepersoonlijkheid. Hij functioneert intussen al vanaf 1966 in de wereld van het klatergoud, het profvoetbal. In het voetbalwereldje is hij een van de weinigen die nog zijn mening durft te geven, waardoor hij als een kleurrijke klager te boek staat. Je houdt van hem of je haat hem, een tussenweg bestaat er niet. Hij werd gekozen tot Hoofdredacteur van het Jaar, Sigaren-roker van het Jaar en Slechtst geklede man van het Jaar.