Johan Neeskens

Franck Rijkaard / Neeskens -Real Majorque/ Barcelone - 05.01.2008 - Liga - foot football - largeur attitude entraineur coach

Contact

  Over de spreker

   

  Door zijn lange carrière als voetballer en voetbaltrainer in verschillende landen en continenten, heeft Johan Neeskens een schat aan ervaringen opgedaan in de voetbalwereld en alles wat daarbij komt kijken. Neeskens vertelt in zijn presentaties over teambuilding, leiderschap, motivatie en vult deze onderwerpen aan met mooi anekdotes uit zijn tijd als speler en trainer. Johan Neeskens vertelt zijn verhaal in een duo-presentatie of in interviewvorm.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Johan Neeskens bleek al in zijn jonge jaren een talent voor meerdere sporten te hebben. Hij speelde in de zomermaanden honkbal bij RCH en hij belandde direct in het Nederlands junioren team. Ook zijn voetbalcarrière begon Neeskens bij RCH. Toen hij eenmaal in het eerste team van RCH kwam zei hij het Honkbal vaarwel.

    

   In 1970 werd hij ontdekt door Ajax. In vier seizoenen bij Ajax won Johan drie keer de Europacup I, twee keer het landskampioenschap, twee keer de Nederlandse beker en de Wereldbeker voor clubteams. In 1974 werd Neeskens gecontracteerd door FC Barcelona waar hij de Spaanse beker en de Europacup II won. Na zijn periode bij Barcelona speelde Neeskens van 1979 t/m 1984 voor het Amerikaanse New York Cosmos waar hij eenmaal kampioen werd. Na Cosmos speelde hij nog een jaar voor FC Groningen, bij Fort Lauderdale Sun, bij Lowenbrau, nog drie seizoenen bij FC Baar als speler/trainer. Zijn laatste seizoen als speler was bij FC Zug in 1990/1991. Hij was toen veertig jaar. Daarna was hij twee seizoenen coach bij FC Zug.

    

   Na zijn actieve carrière werd hij onder andere assistent-coach bij het Nederlands Elftal en coach van NEC. Neeskens was tijdens het WK 2006 assistent bondscoach van Guus Hiddink bij Australië. Na het WK werd Neeskens assistent van Rijkaard bij FC Barcelona. Vervolgens werd hij een jaar de bondscoach van het Nederlandse B-elftal en vanaf het seizoen 2009/10 was hij opnieuw de assistent van Rijkaard, bij het Turkse Galatasaray SK tot oktober 2010. Medio 2011 werd hij trainer bij het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns. Dat werd geen succes, hij is meerdere malen bedreigd door zijn eigen fans, begin december 2012 is hij ontslagen.