John van Lottum

john van lottum sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  John van Lottum stond tijdens zijn tenniscarrière bekend als het Nederlandse enfant terrible. De topsportwereld kent voor hem door zijn tenniscarrière en zijn latere werkzaamheden in de sportwereld geen geheimen, hij is daarom een uitstekende spreker.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   John van Lottum (1974) begon zijn proftenniscarrière op zijn twintigste. Hij stond bekend als ‘enfant terrible’ en bezorgde het publiek hiermee altijd een mooie show. Zijn scheldpartijen tijdens wedstrijden leidde tot vele boetes maar John kon bij vlagen ook fantastisch tennissen. Zijn hoogste ranking op de wereldranglijst was de 62e plaats. John won meerder Satellite en Challenger toernooien en speelde diverse wedstrijden in het ATP circuit. Zijn mooiste overwinning was die op Jim Courier.

   In 2006 beëindigde John, na een lange revalidatie periode door een rug operatie, zijn carrière als proftenniser.

    

   Na zijn tenniscarrière werd John commentator van tenniswedstrijden bij Eurosport en heeft hij zijn eigen tennisschool opgericht. Daarnaast geeft hij geregeld tennisanalyses bij de NOS. Ook is John actief in de voetbalwereld. Hij was accountmanager bij AZ en tegenwoordig is hij werkzaam als sponsormanager van Fox Sports. Ook richt hij zich op het geven van tennisclinics en presentaties.