Jolanda Keizer

Jolanda Keizer Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Jolanda Keizer is een Nederlands meerkampster en heeft meegedaan aan verschillende eindtoernooien. Ze is met haar ervaringen in de sport een prima spreker. Haar presentaties gaan over ambities, het opzoeken en verleggen van grenzen, en persoonlijke ontwikkeling.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Jolanda Keizer (Amsterdam, 5 april 1985) is een Nederlandse meerkampster. In 2007 haalde ze zilver in de zevenkamp op het EK voor atleten tot 23 jaar. Later dat jaar debuteerde zij in deze discipline op de wereldkampioenschappen, terwijl zij in 2008 deel uitmaakte van de Nederlandse olympische ploeg op de Olympische Spelen in Peking. Daar veroverde ze op de zevenkamp een negende plaats. Haar belangrijkste succes behaalde zij op 6 maart 2009, toen ze zilver won op de vijfkamp tijdens de Europese indoorkampioenschappen in Turijn. Binnen de vijfkamp noteerde ze persoonlijke records bij het kogelstoten, hoogspringen (evenaring outdoorrecord) en verspringen, op de 800 m behaalde Jolanda een persoonlijk indoorrecord. Van de Nederlandse meerkampsters heeft alleen recordhoudster Karin Ruckstuhl ooit meer punten gescoord.

    

   In 2009 begon Jolanda al met een sterk indoorseizoen. Ze verbrak haar indoor pr’s met het kogelstoten, verspringen en hordelopen en de zilverenplak op het EK indoor in Turijn. Echter sloeg het noodlot voor haar later in 2009 toe. In het begin leek het niets ernstigs maar een MRI-scan wees begin juni uit, dat er toch meer aan de hand was. Er was sprake van een stressfractuur in haar heup, op de plek waar zowel de buikspieren als de adductoren hechten, wat inhield dat zij tot eind juni 2009 geen atletiekdisciplines mocht beoefenen. Door die gedwongen rustperiode zag de Haarlemse haar deelname aan de WK in Berlijn niet meer zitten en viel in feite haar hele seizoen in het water.