Joop Munsterman

Joop Munsterman sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Munsterman weet mensen bij elkaar te brengen, is een aimabele man en een liefhebber van voetbal, die graag over zijn ervaringen vertelt.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Munsterman is een leider volgens het harmoniemodel. Als er al een doel is in het leven dan is dat volgens Munsterman wel met iedereen in harmonie leven. Maar hoe verhoudt zich dat tot de grillige voetbalwereld bij een club die van de ondergang gered moest worden? Is er dan nog wel sprake van harmonie of was die in geen velden of wegen meer te bekennen?

    

   Munsterman maakte carrière in de krantenwereld en was van juli 2008 tot oktober 2010 voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Koninklijke Wegener NV. Hij was begonnen bij Tubantie, waar hij zich wist op te werken tot directeur en welk bedrijf door hem werd gereorganiseerd en werd omgebouwd tot ochtendkrant.

    

   Bij FC Twente maakte hij het bijna-faillissement van de club mee. Als voorzitter werd Munsterman verantwoordelijk voor een opbouwplan dat de club uit de financiële en sportieve problemen moest halen. Toen het plan gerealiseerd was, kwam er een vervolg, waarin onder andere de uitbreiding van De Grolsch Veste werd gerealiseerd. Door zijn aanstelling van de trainers Rutten en McClaren, werd uiteindelijk in 2010 de landstitel door FC Twente behaald. Op 20 januari 2015 heeft Joop Munsterman aangekondigd aan het eind van het seizoen 2014-2015 te stoppen als voorzitter van de Enschedese club. In de maanden na zijn aangekondigde vertrek werd duidelijk dat FC Twente in financiële problemen zit.